Verkeersrecht brieven


Wanneer de politie uw rijbewijs heeft ingevorderd, kunt u hiertegen een klaagschrift indienen op grond van artikel 164 lid 8 van de Wegenverkeerswet. In het klaagschrift kunt u de rechtbank verzoeken om uw rijbewijs terug te geven. Bijvoorbeeld, omdat u uw rijbewijs dringend nodig heeft voor uw werk of voor andere belangrijke activiteiten. Wat u precies in het klaagschrift moet vermelden, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Ook kan het zo zijn dat u in een naar verkeersgeschil bent belandt. Door middel van deze brieven kunt u eenvoudig een brief naar de andere partij, de verzekering van de andere partij, uw eigen verzekering of de RDW versturen.

Rijbewijs terughalen

U kunt slechts één keer een klaagschrift indienen. U krijgt dus slechts één kans om een klaagschrift in te dienen. Het is van belang dat u deze kans optimaal benut. Met behulp van dit voorbeeldklaagschrift wordt de kans om uw rijbewijs terug te krijgen aanzienlijk vergroot! In het voorbeelddocument wordt onder andere besproken welke verweren u moet vermelden in het klaagschrift en welke procedures u dient te volgen.

Brieven door juristen

De brieven zijn opgesteld door gespecialiseerde verkeersrecht juristen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de inhoud juridisch correct is. Naast een goed opgebouwde, juridische brief krijgt u enkele instructies en tips mee om de brief op de juiste wijze te versturen.

Juridische hulp bij uw verkeersrecht brief

Heeft u vragen over de toepassing van deze brief? Onze Jurigo juristen helpen u graag. Bel 088 629 00 37 (lokaal tarief) en wij helpen u verder.

Al onze documenten worden u in een Word-file aangeboden, aanpassingen zijn dus ook zeer eenvoudig te maken. Voorkom juridische problemen en communiceer op basis van één van onze brieven.


Overeenkomsten en brieven voor "Rijbewijs en verkeer"